Rebost de la Cuina Dietètica-Medicinal Bàsica

http://www.higienevitalholistica.com/rebost-de-la-cuina-dietetica-medicinal-basica/

Per: Escola d’Higiene Vital Holística

Aliments bàsics per a elaborar la teva cuina creativa

El millor ingredient és la conSciencia, l’Amor i dedicació a l’hora de cuinar, per aportar bioenergia als aliments escollits i preparar el cos per a rebre’ls i metabolitzar-los, convertint la matèria en bioenergia, vitalitat que enfocarem a la nostra evolució, individual i conjunta.

  • Vegetals frescos de l’estació i vegetals fermentats de cultiu ecològic tipus Vitam (Biolasi).

Verdures de temporada

  • Vegetals marins: algues hijiki, wakame, kombu (incloure en els cuinats) i agar-agar (a les amanides).

algues

  • La col fermentada, coneguda com xucrut, conté àcid làctic, el que enriqueix la flora intestinal.

Chucrut

  • Cereals integrals d’hivern, de cultiu ecològic: arròs, mill, cus-cus, civada.

cereals-integrals

  • Pa de blat d’espelta o kamut, sègol, etc., integrals, amb el seu germ. Pasta tipus “italiana” elaborada amb cereals integrals (farines completes) en les seves diverses modalitats. Gra, gra germinat, flocs, sèmoles, pasta italiana… de cereals, i/o verdures deshidratades.

pa i pasta integral

  • Lleguminoses: Llenties, cigrons, mongetes, preferentment cuites en el punt en que s’inicia la germinació de la grana. Després d’estar en remull les hores necessàries, acompanyades d’unes fulles d’algues marines i plantes medicinals. Ex. Farigola, romaní, sàlvia….etc.

Llegums

  • Plantes medicinals, aromàtiques i espècies: orenga, alfàbrega, sàlvia, farigola, llorer, julivert, pebre negre o d’altres, i arrel de gingebre, que pot ser també dessecat i amb pols.

Plantes aromàtiques

  • L’aigua dels brous utilitzats per a coure els aliments serà no clorada, o bé, depurada i, a més, procés d’osmosi.
  • Complements dietètics: llevat de cervesa, germ de blat, pol·len de flors, lecitina de soja aportada mitjançant l’oli de soja de 1ª premsada.
  • Olis d’oliva, sèsam i soja… etc. de la millor qualitat.

Olis vegetals de primera premsada

De completar l’àpat amb derivats làctics o productes càrnics millor no ingerir-los amb cereals, sí amb verdures cuites o crues, per evitar incompatibilitats frustrants d’una òptima digestió i assimilació dels aliments.

Que vagi de gust!

 

Escola d’Higiene Vital Holística

http://www.higienevitalholistica.com/rebost-de-la-cuina-dietetica-medicinal-basica/

www.facebook.com/Higiene.Vital.Holistica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s